Ontvang 20% korting op het zonnen wanneer je bij ons komt voor een knipbeurt + zonnebanksessie!

Privacybeleid

Bij Salon Be My Guest kun je terecht voor diverse haar-, wimper- en wenkbrauw behandelingen, cursussen en het kopen van verzorgingsproducten. De behandelingen, cursussen en producten worden aangeboden via onze website https://bmyg.nl en onze social media kanalen: Facebook en Instagram. Als je een product bij ons koopt, een afspraak maakt voor een behandeling, onze website bezoekt, het online contactformulier op onze website invult, een reactie onder een blog achterlaat of contact met ons opneemt via telefoon, e-mail of social media, worden je persoonsgegevens verwerkt. In deze privacyverklaring lees je welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, hoe wij dit doen en met welk doel.

Verantwoordelijke voor de verwerking

Salon Be My Guest
Botplein 16
1317 SL ALMERE
KvK-nummer: 56183356

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@bmyg.nl

Persoonsgegevens

Salon Be My Guest verwerkt de volgende persoonsgegevens:

1. Naam
2. Adres
3. Woonplaats
4. Geslacht
5. Telefoonnummer
6. E-mailadres
7. Bezoekgedrag website
8. IP-adres
9. Gegevens van jouw activiteiten op mijn website
10. Bankrekeningnummer
11. Overige persoonsgegevens die je actief aan mij verstrekt
12. Social media account namen

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Wanneer je een behandeling bij ons boekt, kunnen wij ook de volgende persoonsgegevens van jou verwerken:

1. Gegevens over je gezondheid;
2. Voor- en na foto’s.

Deze gegevens verwerken wij om de behandeling zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, het resultaat van de behandeling vast te kunnen leggen en toekomstige cliënten de mogelijke resultaten te kunnen tonen. Salon Be My Guest verwerkt alleen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens als jij hier vooraf uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven.

Hoe komen wij aan je gegevens?

De persoonsgegevens worden door jou verstrekt via het intake formulier bij een eerste behandeling, via e-mail, via een bericht op social media, via telefoon of via het online contactformulier op de website.

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

Salon Be My Guest verwerkt alleen persoonsgegevens als wij dit volgens de wet mogen en alleen voor de volgende doeleinden:

Uitvoering van de overeenkomst
– Voor het communiceren met jou via telefoon, e-mail of social media;
– Voor het inplannen of verzetten van een afspraak voor een behandeling;
– Voor een goede voorbereiding van een behandeling (intake formulier);
– Voor de levering van producten;
– Voor het afhandelen van betalingen.

Reageren op je vraag of verzoek
– Als je contact met ons opneemt via telefoon, e-mail, het online contactformulier op social media.

Bezoek website
– Om onze website beter te laten werken, het gebruik van onze website eenvoudiger te maken en onze service te verbeteren.

Reageren op je reactie onder onze blogpost
– Als je een reactie plaatst onder een blog, worden je gegevens bewaard zodat wij kunnen reageren op je bericht.

Om te voldoen aan een wettelijke verplichting
Salon Be My Guest verwerkt ook persoonsgegevens als dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting zoals bijv. de administratieplicht voor de Belastingdienst en het uitvoeren van een gezondheidscheck.

Promotie
Om cliënt ervaringen te kunnen delen op social media en onze website en toekomstige cliënten de mogelijke resultaten te kunnen tonen. Dit doen wij alleen als je hier vooraf expliciet toestemming voor hebt gegeven. Salon Be My Guest heeft haar belang om je gegevens te verwerken, afgewogen tegen je privacybelang en zal in alle gevallen niet meer gegevens verwerken dan noodzakelijk is om bovengenoemde doelen te bereiken.

Bewaartermijn

Salon Be My Guest zal je gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk om bovengenoemde doelen te realiseren.

– Cliëntgegevens en betaalgegevens worden 7 jaar bewaard voor onze wettelijke administratieplicht.
– E-mailberichten, online contactformulieren en privé berichten via social media worden 5 jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn is voor het indienen van vorderingen tot schadevergoedingen en deze gegevens als bewijs kunnen dienen.
– Website statistieken (Google Analytics) worden 50 maanden bewaard.
– Reacties onder een blog blijven in principe staan, tenzij je een verwijderingsverzoek bij ons indient of de blog wordt verwijdert van de website.
– Klantervaringen op onze website en social media kanalen worden pas verwijderd als je hier een verzoek voor indient.

Delen met derden

Salon Be My Guest verkoopt of verhuurt je gegevens niet aan derden. Je gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst die jij met ons hebt gesloten. Met bedrijven die je gegevens voor ons verwerken, hebben wij afspraken gemaakt om te zorgen dat zij vertrouwelijk met de gegevens omgaan en dat zij deze goed beveiligen. Je gegevens worden gedeeld met de volgende partijen:

– Hostingprovider van onze website en e-mail
– Leverancier van e-mail software
– Telefoonprovider
– Leverancier van website software
– Partij voor het bijhouden van de website
– Partij voor het bijhouden van de website statistieken
– Boekhouder
– Betaaldienst
– Leverancier van afsprakensysteem
– Vervoersbedrijf voor het versturen van producten
– Google Analytics voor het bijhouden van de website statistieken

Je gegevens worden niet gedeeld met derden gevestigd in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Een uitzondering hierop is dat Google haar servers in de Verenigde Staten heeft staan.

Je rechten

Je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerkt, in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen. Daarnaast kun je Salon Be My Guest verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is. Ook kun je bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Tot slot kun je de toestemming die je aan ons hebt gegeven om je persoonsgegevens te verwerken, intrekken.

Wil je gebruik maken van bovengenoemde rechten, stuur dan je verzoek per e-mail naar info@bmyg.nl.

Salon Be My Guest vraagt bij alle verzoeken om een identificatie, zodat wij zeker weten dat het verzoek door jou gedaan is. Wanneer je een kopie van je identiteitsbewijs meestuurt, verzoeken we je de pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit ter bescherming van je privacy.

Tot slot heb je de mogelijkheid een klacht over onze gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Dataportabiliteit

Wanneer je dit wenst, zullen wij je persoonsgegevens naar je toesturen, zodat je deze kunt overdragen aan een andere partij. De gegevens zullen in een Excel bestand worden aangeleverd.

Beveiliging

Wij nemen de verwerking van je persoonsgegevens serieus en hebben daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen. Het versleutelt verzenden van persoonsgegevens via onze website (SSL), het regelmatig updaten van de website en plug-ins, het maskeren van IP-adressen, het gebruik van sterke wachtwoorden en het gebruik van een goede beveiligingssoftware zijn voorbeelden van deze maatregelen. Als je vindt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@bmyg.nl.

Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van onze website maken wij gebruik van een klein tekstbestand dat bij je eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, smartphone of tablet, genaamd cookie. Wanneer je onze website opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookie is opgeslagen, teruggestuurd worden naar onze website. Hierdoor hoef je niet steeds dezelfde informatie in te voeren of in te stellen. Door middel van cookies kunnen wij ook zien hoe website bezoekers onze website gebruiken zodat wij onze website gebruiksvriendelijker kunnen maken.

Functionele cookies
Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat je onze website eenvoudiger kunt bezoeken. Je hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want je gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies, is geen toestemming nodig omdat deze weinig tot geen inbreuk maken op je privacy.

Analytische cookies
Om onze service te verbeteren en inzicht te krijgen in het bezoekersaantal op onze website en de manier hoe bezoekers onze website gebruiken, worden er analytische cookies van Google Analytics geplaatst. Deze analytische cookies maken weinig inbreuk op je privacy omdat je IP-adres voor een deel wordt gemaskeerd. Google zal deze gegevens niet voor zichzelf gebruiken. Dit hebben wij met hen afgesproken in een verwerkersovereenkomst. Voor meer informatie hierover kun je de Privacy Policy van Google bekijken.

Social media
Om het voor jou makkelijk te maken om via social media in contact te komen met Salon Be My Guest zijn er op onze website buttons opgenomen van Facebook en Instagram. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van de social media zelf afkomstig zijn. Door middel van deze codes worden cookies geplaatst. Salon Be My Guest heeft hier geen invloed op. Je wordt aangeraden de privacy verklaringen van de social media kanalen te lezen, om te weten hoe zij met privacy om gaan.

Instagram
Facebook

Links website
Op onze website vind je links naar externe websites. Door op een link te klikken, word je naar een website buiten www.bmyg.nl geleid. Het kan zijn dat externe websites gebruik maken van cookies. Wij raden je aan de privacyverklaring van de betreffende website te lezen, om te weten hoe zij met je privacy om gaan.

Uitschakelen en verwijderen van cookies

Wil je niet dat wij cookies gebruiken? Via de browserinstellingen van je computer kun je cookies uitschakelen en verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het zijn dat onze website niet optimaal meer werkt.

Wijzigingen privacyverklaring

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 3 juni 2021. In het geval onze werkwijze verandert, zijn wij genoodzaakt ook deze privacyverklaring aan te passen. De nieuwe privacyverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd.