Microblading

Microblading is een semi-permanente make-up behandeling voor wenkbrauwen. Microblading is een handmatige techniek waarbij fijne naalden worden gebruikt om pigment in de huid te plaatsen, om zo de illusie van natuurlijke haartjes te creëren.

Microblading een semi-permanente behandeling die je helpt om vollere wenkbrauwen te krijgen die er natuurlijk uitzien. Het resultaat van microblading kan tot 1-3 jaar blijven zitten, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidtype, de nazorg en de levensstijl.

Microblading is geschikt voor mensen met dunne, onregelmatige of asymmetrische wenkbrauwen. Het kan ook helpen om littekens in de wenkbrauwen te camoufleren en de vorm van de wenkbrauwen te verbeteren. De kleur van het pigment wordt aangepast aan je natuurlijke haarkleur en huidskleur, zodat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

Behandeling

De behandeling zelf kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar de huid wordt plaatselijk verdoofd om het ongemak te minimaliseren. Na de behandeling is er meestal weinig tot geen hersteltijd nodig, maar het is belangrijk om de nazorginstructies van de microblading-artist op te volgen om de beste resultaten te behouden.

Touch-ups

Het is belangrijk om periodieke touch-ups te plannen om de kleur fris en levendig te houden. Dit kan variëren afhankelijk van je huidtype, levensstijl en andere factoren.

Prijzen
Vollere wenkbrauwen die er natuurlijk uitzien. Dat wil jij!
Bekijk prijzen
Behandeling boeken!
Boek vandaag nog en laat je gezicht stralen!
Maak een afspraak!
Adviesgesprek
Ontdek hoe wij jouw wenkbrauwen kunnen transformeren!
Adviesgesprek plannen

Nazorg Microblading

Nazorg na een microblading behandeling is essentieel voor het behoud van het beste resultaat. Na de behandeling is het belangrijk om gedurende 7 dagen de behandelde wenkbrauwen NIET nat te maken. Tijdens het genezingsproces dien je ook geen gebruik te maken van de zonnebank, minimaal 6 weken na de laatste behandeling. Het wordt aanbevolen om blootstelling aan zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, omdat dit kan leiden tot verkleuring van de pigmenten. Na de genezingsperiode is het raadzaam om zonnebrandcrème aan te brengen op de behandelde plekken om de pigmenten te beschermen.

Verder is het na de behandeling belangrijk om de volgende zorginstructies te volgen:

  • Houd de behandelde wenkbrauwen schoon en vermijd het aanraken van de behandelde zone met ongewassen handen.
  • Breng gedurende de eerste week na de behandeling geen make-up aan op de behandelde wenkbrauwen.
  • Vermijd overmatig zweten, blootstelling aan water, sauna’s, stoombaden en zonlicht gedurende de eerste week na de behandeling.
  • Gebruik geen oliehoudende producten op de wenkbrauwen, zoals crèmes of lotions, en vermijd het gebruik van scrubs of exfoliërende producten in de behandelde zone.
  • Krab of wrijf niet aan de korstjes of de genezende huid op de wenkbrauwen, laat ze natuurlijk genezen.
  • Vermijd het gebruik van kleurstoffen of bleekmiddelen op of rond de behandelde wenkbrauwen.
  • Volg de nazorginstructies van ons nauwkeurig op en kom indien nodig terug voor eventuele aanvullende nazorgbehandelingen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de genezingsperiode na microblading kan variëren per persoon, maar gemiddeld duurt het ongeveer 4-6 weken voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is. Het opvolgen van de bijgeleverde nazorginstructies zal helpen om het beste resultaat te behouden en langdurig te genieten van prachtige wenkbrauwen na de microblading behandeling.

Belangrijk: Voorafgaand aan het ondergaan van PMU behandelingen, wordt geadviseerd om bij medicatiegebruik eerst advies in te winnen bij een arts. Ook wordt het over het algemeen afgeraden om PMU behandelingen te ondergaan als je zwanger bent of borstvoeding geeft, vanwege het gebrek aan uitgebreid onderzoek naar de veiligheid ervan tijdens deze periodes. Het is raadzaam om voorafgaand aan een PMU behandeling tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode overleg te plegen met een arts of lactatiekundige om het risico en de veiligheid te bespreken en de beste beslissing te nemen op basis van jouw individuele situatie. Voor vragen en advies kun je altijd terecht in onze salon.